8 de gen. 2016

L'APEGi organitza el I Congres de Premsa Nàutica a Palamós



Aprofitant els actes commemoratius del 40 aniversari de la regata internacional de vela olímpica GAES Christmas Race, es va celebrar el passat 18 de desembre a Palamós (Girona) el I Congrés de Premsa Nàutica a l'Espai del Peix, situat en el port de Palamós, amb la presència de prop de 30 periodistes nàutics arribats de tot Espanya.



El congrés, co-organitzat per l'Associació de la Premsa Esportiva de Girona (APEGi), va ser inaugurat per l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, que va obrir l'esdeveniment i es va congratular de l'alta participació i agraint haver triat Palamós per a la seva estrena.



Els presidents de l'APEGi, Jaume Soler i de l'Associació Espanyola de Periodistes Nàutics (AEPN) Pedro Sardina, van donar la benvinguda als congressistes. A continuació va tenir lloc una ponència d'Isabel Genís titulada “L'organització del servei de premsa d'un (gran) esdeveniment)”. Els regatistas gironins Aleix Gelabert i Gerard Marín van explicar la seva experiència en la passada edició de la volta al món a dos, Barcelona World Race, com a reporters a bord. Tres periodistes històrics de la Christmas*Race com són José Luis de la Viña, Francesc Sánchez i Carcassés i Miguel Ángel Roselló van recordar anècdotes dels primers anys de la regata i el congrés es va tancar amb un col·loqui en el qual van participar els periodistes Macarena Lainez, Sergio W. Smit i Pere Subirana, aquests dos últims socis de l'APEGi.



Aprovechando los actos conmemorativos del 40 aniversario de la regata internacional de vela olímpica GAES Christmas Race, se celebró el pasado 18 de diciembre en Palamós (Girona) el I Congreso de Prensa Náutica en el Espai del Peix, situado en el puerto de Palamós, con la presencia de cerca de 30 periodistas náuticos llegados de toda España.

El congreso, co-organizado por la Associació de la Premsa Esportiva de Girona (APEGi), fue inaugurado por el alcalde de Palamós, Lluís Puig, que abrió el evento y se congratuló de la alta participación y agradeciendo haber elegido Palamós para su estreno.



Los presidentes de la APEGi, Jaume Soler y de la Asociación Española de Periodistas Náuticos (AEPN) Pedro Sardina, dieron la bienvenida a los congresistas.

A continuación tuvo lugar una ponencia de Isabel Genís titulada “La organización del servicio de prensa de un (gran) evento)”. Los regatistas gerundenses Aleix Gelabert y Gerard Marín contaron su experiencia en la pasada edición de la vuelta al mundo a dos, Barcelona World Race, como reporteros a bordo. Tres periodistas históricos de la Christmas Race como son José Luis de la Viña, Francesc Sánchez i Carcassés y Miguel Ángel Roselló recordaron anécdotas de los primeros años de la regata y el congreso se cerró con un coloquio en el que participaron los periodistas Macarena Lainez, Sergio W. Smit y Pere Subirana, estos dos últimos socios de la APEGi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada